Van 17 t/m 25 september werd bij tennisvereniging Abbekerk het jaarlijkse veteranentoernooi gehouden.

Het is een dubbeltoernooi voor 35+ en 50+ dat gespeeld wordt in een poule van 3,4 of 5 koppels (je speelt dus altijd 2 of meer wedstrijden). Kennelijk vinden tennisliefhebbers dat leuk, want we konden veel nieuwe gezichten begroeten en het aantal deelnemers was groter dan vorig jaar.

Tijdens het vorige toernooi (in juli) was ik nog “bankzitter” (door een blessure kon ik alleen toekijken vanaf de bankjes langs de banen); nu was ik “basisspeler” en speelde 4 wedstrijden, verdeeld over twee categorieën (gemengd dubbel en herendubbel). Maar ik bleef ook bankzitter, want bijna alle dagen ben ik lekker op de bankjes gaan zitten om te kijken naar de andere wedstrijden. Ondertussen kon ik ook nog even wat foto’s maken (te zien op onze website www.tv-abbekerk.nl), even bijkletsen, kopje koffie drinken in de kantine, lootjes kopen voor de verloting (met prijzen van onze sponsors: Bouchier Intersport, Kosmema, Het Nieuwe Bonte Paard, Het Wagenwiel, Spar) .

Mede door het prachtige weer bleven veel deelnemers wat langer nazitten. Daardoor was het op het terras een gezellige boel met vaak ook “deskundigen” die de wedstrijden op (vooral) baan 1 van commentaar voorzagen: nog even oefenen Jan, bijna in Piet, laat geworden gisteren Kees?, lopen Peter, hij moet over het net Jannie, enz. (de namen zijn om privacy-redenen veranderd….).

Op het bankje kun je genieten van het spel, maar ook van de conversatie, want soms lukt het niet en soms lukt het wat beter en uiten spelers zich: “ik wilde hem in het hoekje slaan, slap balletje, hij kwam op de rand, was ie in?, ships (soms hoorde ik toch echt iets anders….), mooie bal, ik had last van de zon, het net is te hoog, wat is de stand?, je staat aan de verkeerde kant, kom op, jij!!!!(bedoeld om duidelijk te maken dat de ander de bal moet terugslaan), en nog wat andere, krachtige termen die ik hier niet kan herhalen (al valt dat bij tennis wel mee als je het vergelijkt met sommige andere sporten).

Voor onze kleine vereniging vind ik het een enorme prestatie om ieder jaar weer toernooien te organiseren (naast alle andere activiteiten!). De vrijwilligers verdienen een pluim, wel twee zelfs, of nog meer. Het was een mooi toernooi, maar aan het eind is iedereen toch weer blij dat het er op zit. Zelf ben ik heel wat uurtjes van huis geweest, maar het is toch wel weer leuk om samen met je vrouw bijvoorbeeld op de bank tv te kijken (voetbal, Formule 1, wielrennen, Heel Holland Bakt, en natuurlijk ……….tennis!).

Peter Doeve