Verslag van het Noorderkoggentoernooi 2017

(verslag van dag 1 t/m 8 van het toernooi; verslag van de finale-dag op zondag 16 juli volgt na de zomervakantie)

Onze kleine vereniging (zo’n 80 leden) levert ieder jaar weer een top(tennis)prestatie door een toernooi te organiseren voor 130 deelnemers, die (verdeeld over poules) zo’n 100 wedstrijden spelen.

Afgelopen dagen heb ik weer genoten van de wedstrijden. Als toeschouwer gezeten op een van de bankjes of op een stoeltje op het terras kijk ik naar tennisliefhebbers die met ziel en zaligheid de strijd met elkaar aangaan. Oud, iets jonger, jong, het maakt niet uit: die bal MOET terug over het net! Heerlijk om te zien hoe strijdvaardig (fanatiek eigenlijk) iedereen bezig is. Er wordt gelopen op iedere bal, van voor naar achter van links naar rechts (zonder dansje); met oerkreten die te horen zijn tot in Medemblik (en nog verder). En weinig, heel weinig wordt er gemopperd over een mislukte bal, een misverstand tussen dubbelaars, een bal die net in of net uit is: wij tennissers kunnen wedstrijden spelen zonder scheidsrechter ( sorry: umpire). Vaak worden wedstrijden pas beslist door een derde set, soms wordt een achterstand van (bijvoorbeeld) 5-1 weggewerkt; en dat is dan smullen voor de toeschouwers (tenzij je familie bent van de deelnemers die zo’n voorsprong uit handen geven; nog vervelender is het als je zelf de speler bent die zo’n voorsprong uit handen geeft…..).

Deelnemers aan ons toernooi zijn enthousiast over de indeling in poules, waardoor je altijd 2 of meer wedstrijden speelt. Sommige spelers doen mee in meerdere categorieën en spelen zo 4 of meer wedstrijden.

We kunnen heel tevreden zijn over het verloop van het toernooi, want: de wedstrijden zijn leuk, we hebben een recordaantal inschrijvingen, het is druk op het terras, druk in de kantine.

Maar……….. zo’n toernooi is alleen mogelijk door de volle inzet van heel veel leden van de vereniging. Een grote groep vrijwilligers zorgt er voor, dat er een week lang “reuring” is bij ons clubje.

Een van de vaste onderdelen van het toernooi is de verloting. De prijzen voor die verloting worden beschikbaar gesteld door sponsors. Een bedankje is zeker op zijn plaats voor: Studio Kosmema, Nieuwe Bonte Paard, De Kooksalon, Het Wagenwiel, Marjolein Zweed creatief, Haarstudio Scissors, Spar, Banketbakkerij v.d. berg, Luc Baljet.

Hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik maken om ook onze vaste sponsors te bedanken: Evert Oudt bv, DMF krediet, Bouchier.

Op naar ons volgende toernooi in september!!!!!!!!!!!!!!!

Peter Doeve

Foto's van dit toernooi zijn te vinden onder het kopje "vereniging"