Op zaterdag 16 september vierde tennisvereniging ABBEKERK het 40-jarig bestaan met een receptie en een feest voor leden en oud-leden. Een (persoonlijk) verslag:

Het begin

Om 5 uur kwamen 5 heren zich melden bij de kantine: de band van vanavond was gearriveerd. De naam? THE YOUNG ONES (wel een leuke naam voor 5 bejaarde heren…), een coverband uit Alphen aan den Rijn, gespecialiseerd in muziek van de Shadows en Cliff Richard. Zij keken, net als ik, hun ogen uit: buiten versieringen en een mooie tent, binnen versieringen, foto’s, collages, decors met vergezichten (je waant je in een bos). De sfeer-afdeling van onze club had weer prachtig werk geleverd. De band ging alles in orde maken voor hun optreden, ik ging even naar huis, want om 7 uur moest ik weer aanwezig zijn voor het maken van foto’s bij de receptie.

Receptie

En het was druk, meteen heel druk bij de receptie. Veel oud-leden hadden de moeite genomen naar ons tennispark te komen, o.a. oud-voorzitters André Spaans en Ben Montauban, oprichters van het eerste uur Jan Konijn, Cees van Kooten, Joop Schiffer en Gré Poot. Het werd direct een soort reünie met hartelijke begroetingen en het ophalen van herinneringen en veel blije gezichten. Maar niet alleen oud-leden lieten zich zien, want er waren ook vertegenwoordigers van andere tennis-verenigingen, van onze “inpandige” jeux-de-boules-vereniging, van de KNLTB, oud-tennisleraar André Bommer en de huidige Patrick den Haan; en ……. burgemeester Streng! Ik probeerde in al het gedrang hier en daar een foto te maken (op zich een spectaculaire gymnastische prestatie).

Feest: the young ones en the old ones

Om ongeveer 8 uur begon het feest: de band stelde zich voor en begon met (natuurlijk) Young Ones van Cliff Richard. Mijn hart ging open, ik vergat bijna dat ik er (ook) was om foto’s te maken. Het klonk meteen al fantastisch, het was het begin van het muziekfeest der herkenning. En wie stonden er als eersten op de dansvloer????? Joop en Nel Wijnstekers! Wat een enthousiasme, wat een souplesse, wat een ritmegevoel. Voor mij zijn zij alles wat je hoort in de tekst van Young Ones: geloof in het leven, geloof in elkaar, grijp je kans, en als je ouder bent: geef dat door aan de jeugd. Al heel gauw waren er meer dansparen actief. De band speelde het ene na het andere herkenbare nummer, er werd steeds enthousiaster meegezongen. Eigenlijk werd het niet meer stil, behalve als er weer een schotel met heerlijke hapjes langskwam, maar ook als de spreekstalmeesters Yvonne en Poul het woord namen.

40 jaar lid

Uitgebreid werd stilgestaan bij de leden die al 40 jaar lid zijn van onze vereniging. Zij werden geëerd met mooie woorden en een mooie badge: Ab en Riet Blank, Corrie en Poul Annema, Max Sievers, Joop Schiffer en Annelies Wilmsen.

Meezingen

Opgezweept door de muziek van onze swingende band, werd er steeds vaker meegezongen. De bandleden hadden goed in de gaten wat er moest gebeuren, het dak moest er af! Dus werd de topper “Kom van dat dak af” ingezet. Zingen is mooi, tweestemmig is heel mooi, meerstemmig (zoals deze avond zonder enige oefening spontaan gedaan werd) is het aller- allermooist. De uitgelaten, vrolijke sfeer is goed te zien op de foto’s die binnenkort op de website zullen verschijnen. Ik heb deze avond mensen dansbewegingen zien maken die ik niet van ze had verwacht en ook op de tennisbaan nog nooit gezien heb (alleen van Joop Wijnstekers………….).

Vrijwilligers

De leden die zich ingespannen hebben om er een mooie feestavond van te maken, kunnen met recht trots zijn op hun werk. Door hun inzet hebben we een prachtige avond beleefd. Waar een kleine vereniging al niet toe in staat is! En leeftijd maakt dan niet zo veel uit, als je er maar in gelooft: WIJ ZIJN OUD GENOEG OM ONS JONG TE VOELEN.

Peter Doeve