Veteranen-dubbeltoernooi

Van 16 t/m 24 september werd het Noorderkoggen veteranentoernooi gehouden. 115 deelnemers speelden 68 wedstrijden (17 wedstrijden gingen niet door i.v.m. afzeggingen). De tien onderdelen kenden de volgende winnaars: HD6 35+ Mario Pieterse en Jan Roskam, DD6 35+ Joyce Hegeman en Jantine Kloppenburg, GD6 35+ Louis Vorstenbosch en Anouk den Ouden, HD7 35+ Eric Borst en Henk Muller, DD7 35+ Liana Groot en Anniek Laan, GD7 35+ Siem Kwant en Astrid van Cruijsen, HD7 50+ Jan Lust en Cor Spaan, DD8 35+ Sandra Edens en Relinde Vlaming, GD8 35+ Robin Raven en Karina v.v. Berg-Slaman, HD8 35+ Thijs Hoff en Stefan Hoogendijk.

Mede door het grote aantal deelnemers en het mooie weer kende de kantine een week met een prima opbrengst. De 38 diensten voor de kantine werden ingevuld door 13 leden (niet genoeg, maar er werd bijgesprongen door de leden van de wedstrijdcommissie, door extra vrijwilligers, soms hoogbejaard, en door “loslopende “ leden/oud-leden).

De verloting was weer een groot succes, mede dankzij de sponsors: Studio Kosmema, Het Nieuwe Bonte Paard, Nicky Iris, Het Wagenwiel, Marjolein Zweed Creatief, Haarstudio Scissors, Spar van Santen, Banketbakkerij v/d berg, Bouchier.

Opvallend dit jaar was het grote aantal spelers dat geblesseerd moest afhaken. Eén deelnemer toonde heel erg veel doorzettingsvermogen door met behulp van pijnstillers toch nog de laatste wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Voor de wedstrijdcommissie was deze jaargang een krachttoer, voor de hele vereniging was het een krachttoer (aan het begin van het toernooi moest ook nog een 40-jarig jubileum gevierd worden). Maar…….aan het eind van de laatste zondag overheerste bij iedereen tevredenheid: we hebben er toch weer een mooi toernooi van kunnen maken!

Peter Doeve