Verslag Noorderkoggentoernooi TVAbbekerk 7 t/m 15 juli 2018

Met een zinderende wedstrijd (3 sets) besloten het illustere duo Erik Nebig/Marian Compas en hun tegenstrevers de winnaars Leon Bakker/Michelle van der Herberg op zondag 15 juli ons Noorderkoggentoernooi 2018. Het was een waardige afsluiting van 9 dagen met 106 deelnemers die 91 wedstrijden afwerkten. Memorabel was ook op finaledag de HD 17+ tussen Rico Bruin/George Neetesom en Ben Commandeur/Maarten Nielen deze duurde maar liefst 3½ uur.

De wedstrijden

Confrontaties vol strijd op hoog niveau, op minder hoog niveau, maar altijd met tomeloze inzet, met verdriet, met blijdschap, met geslaagde acties, met mislukte acties, met miraculeuze acties, met blessures, met marathonpartijen, met (bijna)nachtelijke partijen, met verwachte overwinningen, met onverwachte nederlagen, met onnodige nederlagen, enz.

De deelnemers

Mede dankzij wat “ronselwerk” van Astrid en Jan was het aantal aanmelding zo groot, dat er een wedstrijd verplaatst moest worden naar Midwoud! Nog even over Astrid: als buurman merkte ik, dat ze uren (echt uren) aan de telefoon hing om mensen over te halen mee te doen aan het toernooi. Maar nog mooier is dit voorval: op een avond speelde ik met Astrid even een partijtje en na een return van mij kwam de bal niet meer terug (niet zo gek natuurlijk………..) en toen ik nog eens goed keek, zag ik Astrid bij de baan naast ons staan; ze was weer aan het “ronselen”….. (en gewoon punt voor mij natuurlijk).

Zelfredzaamheid

Zittend op het bankje onder het afdak van de kantine heb ik op mijn gemak wat wedstrijden bekeken (met af en toe een hapje en een drankje). Ook nu weer (zeg maar nog steeds) vind ik het prachtig om te zien, dat mensen een sportwedstrijd op dit niveau spelen met tiptop beleving, met respect voor elkaar, ” met zonder scheidsrechter” (ter vergelijking: zet 22 voetballers op een veld zonder scheidsrechter, loopt dat goed af?????).

De toernooicommissie

De toernooicommissie heeft weer veel tijd en energie gestoken in dit toernooi. Zonder deze vrijwilligers geen toernooi! Na de voorbereiding volgen negen dagen toernooibegeleiding: aanwezig zijn, alles goed laten verlopen, uitslagen verwerken, wedstrijden verplaatsen, teleurstellingen verwerken omdat mensen niet op komen dagen of laat afbellen of gewoon naar huis gaan omdat hun wedstrijd later begint……

Het weer

Het was weer warm, heet eigenlijk. Voor jonge mensen misschien geen probleem, maar voor de wat oudere deelnemers een uitdaging! Met bewondering heb ik (lekker in de schaduw) gekeken naar die grijze duiven en duivinnen die probeerden te overleven! Een enkele keer moest iemand de strijd staken (verstandig!) omdat de omstandigheden toch wel wat al te zwaar werden. Overigens zijn er ook slimme spelers, die passen zich gewoon aan: ze lopen minder, spelen op techniek (indien aanwezig) of laten veel ballen aan de partner (dan hoor je “jij” of “jouwes” ).

De winnaars zijn:

GD 8 35+ Sjaak van Vuuren/Marijke Sparnaay - DD 8 35+ Astrid van Cruijsen/Els op den Kelder - HD 8 17+ Rico Bruin/George Neetesom Lemkes - HE 8 17+ Peter de Weerd - DD 7 35+ Jolanda Houter/Ada Sachs - GD 7 17+ Leon Bakker/Michelle van de Herberg - DD 7 17+ Celine Roosendaal/ Miranda Roosendaal - HD 7 17+ Ramses Bos/Marc Ruijter - HE 7 17+ Siem Kwant - GD 6 35+ Gerard Schouten/Ester Overboom - DD 6 35+ Sandra Blind/Irmgard de Gier - HD 6 35+ Patrick van der Hulst/Joop Kuperus - DD 6 17+ Dorien van Arkel/ Agaath van Arkel

 

Foto's: Deze kunt u vinden onder kopje Vereniging en dan Foto's.

Peter Doeve