Uitwisseling Heren op vrijdagochtend (van onze verslaggever ter plaatse)

Rustig peddelend fietste ik vrijdagochtend om kwart voor negen richting tennisbanen. Bij de Dorpsstraat aangekomen zag ik in mijn ooghoek een groep oudere mannen met hoge snelheid op hun elektrische fietsen linksaf slaan. Aan de tassen met tennisrackets kon ik zien, dat het onze tegenstanders uit Nibbixwoud waren. Ze hadden er kennelijk zin in, want ze waren ruim op tijd.

Bij de kantine haalde ik ze in en er volgde een hartelijke begroeting. Binnen stond de koffie al klaar (met koek natuurlijk). Meteen kwamen de gesprekken op gang. Als de eerste partijen moeten beginnen, om half tien, worden er tweetallen gemaakt d.m.v. het trekken van een kaart. En dan gaat het “feest” pas beginnen: tennispartijen met volle inzet, met respect voor elkaar, maar ook met prikkelende opmerkingen……Steeds weer vind ik het fantastisch om dit mee te maken.

Even tussendoor: er stond ook een 85-jarige “motormuis” op de baan Piet K. was op de brommer gekomen)! Fanatiek! Zo fanatiek dat hij zelfs een keer onderuit ging. Gelukkig had hij geen schade opgelopen (en de baan ook niet).

Na de eerste ronde volgt een half uurtje koffiedrinken. Nogmaals tweetallen maken en weer een uur spelen.

Om 12.00 uur is het genoeg geweest en is het tijd voor de hapjes en de drankjes. Deze keer mocht ik die verzorgen (nou ja, met hulp van mijn vrouw). Eén van de Nibbikers ging douchen. Toen hij weer aan tafel zat, zei hij: “Het putje zit een beetje verstopt, er blijft water op de vloer staan; gelukkig kon ik op een trap gaan staan, dan stond ik tenminste droog………..” (en toen had hij nog niets gedronken!). Kortom de stemming was opperbest. Ik kan me voorstellen dat er leden zijn die graag op vrijdagochtend mee zouden willen doen…………..

Peter Doeve