Vanaf heden worden er tennistrainingen gegeven op woensdag.

Voor degenen, die ik bij de ALV gemist heb, komend jaar ga ik (Patrick) de trainingen bij TV Abbekerk verzorgen.

In dit stukje wil ik me vooral richten op het dubbelspel aspect.

Waarom dubbelspel? Het merendeel van de leden van TV Abbekerk is inmiddels de 40 gepasseerd, de meerderheid van deze groep speelt het liefst een dubbelpartij.

Wat mij altijd weer opvalt is dat de tennistrainingen vooral op techniek zijn gebaseerd en minder op het tactische aspect, die juist bij het dubbelspel zo waardevol zijn.

Het netspel bestaat vooral uit het tegenhouden van de ballen die rechtstreeks naar de netspeler worden geslagen en verder wordt er eigenlijk weinig ondernomen aan het net, terwijl de netspeler eigenlijk de meest actieve positie op de baan is met de meeste mogelijkheden.

Daarnaast kunt u natuurlijk altijd gewoon tennistrainingen volgen voor beginners en gevorderden. Dit kan privé of in groepsverband.

Voor deze groep wil ik het komende tennisjaar verschillende trainingsvarianten aanbieden.

• Dubbelspeltactiek lessen: €35,-  per persoon voor 5 trainingen (bij minimaal 3 deelnemers)
  • Koffietennis: €35,- per persoon voor 5 ochtenden (bij een groep van 4 personen) €25,- per persoon voor 5 ochtenden (bij een groep van 8 personen)
  • Tennisfit op de baan: €30,- per persoon voor 5 ochtenden (bij een groep van 4 personen)  €25,- per persoon voor 5 ochtenden (bij een groep groter dan 4)