Tennisvereniging Abbekerk wil natuurlijk een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: tennissen. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon kan dan negatief klinken: we zijn immers een hele mooie vereniging met vrijwilligers die hart voor de zaak hebben en we doen er met elkaar vanzelfsprekend al alles aan om juist zaken als ‘pesten’, conflicten en ruzie, discrimineren en seksueel ongewenst gedrag binnen onze vereniging te voorkomen.

Maar stel nu dat ….

Overeenkomst tussen twee partijen! Het lidmaatschap bij onze Tennisvereniging is op 'vrijwillige' basis. Lid zijn geeft bepaalde rechten, o.a. tennissen en daarnaast vanzelfsprekend enkele verplichtingen. Op de rechten zullen wij hier niet verder in gaan gelet op dat in de praktijk een ieder best voor zichzelf kan opkomen. Met de verplichtingen ligt het iets anders, namelijk: Het lidmaatschap ontstaat door aanmelding, met name door het invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier van onze vereniging. Hiermee geeft men te kennen dat men akkoord gaat met de volgende spelregels:

Tennisvereniging Abbekerk heeft een baanreglement waaraan ieder lid zich dient te houden. Het baanreglement is er om voor alle leden een vlot en efficiënt gebruik van de tennisbanen mogelijk te maken, zonder onnodige discussies. Stel je daarom op de hoogte van de inhoud van het baanreglement.

Tennisvereniging Abbekerk heeft een huishoudelijk reglement waarvan u hier kennis kunt nemen.

Het komt regelmatig voor dat er door niet-leden van onze tennisbanen gebruik wordt gemaakt. Soms zijn dit introducés en worden dan begeleid door een lid van onze vereniging en sporadisch betreft het iemand die overweegt lid te worden en toestemming heeft gekregen van het bestuur om het even te proberen. Tot zover is alles in orde.

Ook voor de kantinediensten gelden een aantal eenvoudige spelregels. Je kunt ze hier lezen.